Volkswagen tar hjälp av fotbollslegendaren Pelé

Nästa år är det dags för fotbolls-VM och då är det dags för Pelé att börja köra Volkswagen. Den brasilianske fotbollslegendaren ska vara ambassadör för det tyska bilmärket i samband med VM i Rio de Janeiro.

Pelé, av många ansedd som tidernas bäste fotbollsspelare, har skrivit på ett avtal som gör honom till märkesambassadör för Volkswagen. Den tyska biljätten gör en storsatsning på reklam inför fotbolls-VM som går i Rio de Janeiro, och de olympiska spelen två år senare.

 Pelé ska vara huvudperson i en reklamkampanj som även innefattar de brasilianska fotbollsikonerna Roberto Rivellino (Rivellino), Raí Souza Vieira de Oliveira (Rai), Lucas Rodrigues Moura da Silva (Lucas) och Neymar da Silva Santos Júnior (Neymar). Det första steget är reklamfilmen (nedan) där Volkswagens 60-åriga historia i Brasilien lyfts fram. I början ser vi Pelé som aktiv fotbollsspelare då VW Typ 1, eller Fucsa som den heter på portugisiska, var aktuell och historien slutar med Neymar i en Tiguan.

 Pelé ska även representera Volkswagen i trafiken genom att köra olika Volkswagen-bilar till vardags. Volkswagen har sponsrat det brasilianska landslaget sedan 2009.

 – Som brasilianare är jag stolt över att vara ambassadör för ett märke som Volkswagen. Under de senaste 60 åren har företaget levererat många innovationer och hjälpt miljontals brasilianska familjer. Min egen ”affärsidé” har alltid varit att göra mål och med Volkswagen spelar jag i det vinnande laget, säger Pelé som på senare år har gjort sig känd för att vara ambassadör för många olika produkter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!