Volkswagen undersöks för korruption i Sverige

Sveriges riksenheten mot korruption undersöker om brott har begåtts av Volkswagen när de har manipulerat motor och kanske lurat tiotusentals svenska VW-ägare.

Allas ögon är riktade mot Volkswagen, även svenska ögon. Stefan Löfven röt till i förra veckan och Åsa Romson ska ha ett krismöte med Volkswagen Sverige under onsdagsförmiddagen. Nu har även riksenheten mot korruption, som är en del av åklagarmyndigheten, kopplats in. De undersöker (förutreder) just nu om Volkswagen har begått ett brott i Sverige när de har manipulerat dieselbilar för att klara lagstadgade miljökrav. Om undersökningen visar tecken på brott kan en förundersökning bli aktuell, något som sedan kan leda till åtal.

– Vi vet ju att man medvetet har manipulerat utrustning som kanske har använts i Sverige, och jag undersöker om det finns en anledning att utreda brott, säger chefsåklagare Alf Johansson till Affärsvärlden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!