Volkswagen utreds för skattefusk

Tyska åklagare har inlett en utredning om misstänkt skattefusk i samband med Volkswagens underskattningar av koldioxidutsläpp från omkring 800 000 bilar.

I början av november erkände Volkswagen ytterligare en form av fusk, nämligen att de under flera år underskattat förbrukningen och koldioxidutsläppen hos 800 000 bilar i Europa. Eftersom koldioxidutsläppet är fordonsskattegrundande i flera europeiska länder har de statliga inkomsterna varit mindre än vad de borde ha varit.

LÄS OCKSÅ: Polisrazzia mot VW:s huvudkontor

Tyska åklagare i Braunschweig, en halvtimmes bilresa sydväst om Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg, har av den anledningen inlett en utredning där Volkswagen misstänks för skattefusk. Utredningen ska fastslå om Volkswagen har gjort sig skyldiga till skatteflykt och eventuellt bedrägeri, där staten inte fått in sin rättmätiga andel av fordonsskattepengar.

Åklagarmyndigheten kallar de skador som skatteflykten orsakat för ”icke obetydliga”.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!