Foto: Verwendung für Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen utsett till mest innovativa bilmärket

Volkswagen har av en jury utsetts till det mest innovativa bilmärket bland volymtillverkare. Koncernkollegan Audi anses vara det mest innovativa premiummärket.

Dieselfusket till trots har Volkswagen lagt beslag på titeln ”det mest innovativa bilmärket” efter att Automotive Innovations Award 2016-juryn sagt sitt. Utmärkelsen delas årligen ut av tyska Center of Automotive Management och revisions- och konsultbyrån PricewaterhouseCoopers.

Juryn motiverade sitt beslut med att Volkswagen under rapporteringsperioden visat upp 89 nya innovationer och flest högkvalitativa innovationer varav 15 är världsnyheter. Bland Volkswagens alla modeller var det Tiguan, Touran och Sharan som stod i fokus.

Innovationer som lyftes upp som kreativa var märkets parkeringsassistans (Park Assist), nödbromssystem (City Emergency Brake) och kökörningsassistans (Traffic Jam Assist). Juryn uppmärksammade också laddhybriden Passat GTE som den mest ekonomiska modellen i sin klass (laddbara hybrider i mellaklassen).

Volkswagen erhöll ytterligare två titlar utöver den för mest innovativa bilmärke. Dessa var titlarna ”konventionella drivsystem” och ”uppkoppling i bilen”.

Moderbolaget Volkswagen AG lade samtidigt beslag på titeln ”mest innovativa fordonskoncern” för sjätte året i rad medan Volkswagens systerföretag Audi gick segrande ur striden i tre olika kategorier, nämligen ”mest innovativa premiummärke”, ”uppkoppling i bilen för premiummärken” och ”fordonskoncept/kaross”.

Sett över alla kategorier, tolv stycken plus en specialkategori, var det nästan bara tyskt för hela slanten. BMW lade beslag på två kategorivinster, Mercedes på en och Daimler vann specialkategorin. Enda icketyska märkena att falla juryn i smaken var Hyundai och Renault.

Över 1 400 innovationer från 20 biltillverkare och 50 varumärken granskades inför årets Automotive Innovations Award.

Samtliga kategorier och vinnare kan du ta del av här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!