Volkswagen utvecklar ny DSG-låda

Volkswagen utvecklar en ny 10-stegad dubbelkopplingslåda. Högste chefen Martin Winterkorn har avslöjat biljättens närmaste framtid som bland annat även kommer att innehålla många fler plug in-hybrider.

I fredags hölls International Vienna Motor Symposium för 34:e året och en av höjdpunkterna var högste Volkswagen-chefen Prof. Dr. Martin Winterkorns anförande som skulle visa sig innehålla många spännande detaljer om VW-gruppens framtid.

 Winterkorn pratade i allmänhet om sin syn på framtida drivlinor för personbilar och i synnerhet Volkswagens närmaste framtid. Mest intressant var kanske avslöjandet att Volkswagen arbetar på att ta fram en ny dubbelkopplingslåda med inte mindre än tio växlar som ska sänka förbrukningen dramatiskt. Han berättade också att ingenjörerna just nu utvecklar en dieselmotor som ska nå den magiska effektgränsen 100 kW per liter cylindervolym, det vill säga 136 hk/l.

 Det är Winterkorns uppfattning att olika drivlinetekniker kommer att existera sida vid sida under flera år framöver och Volkswagen kommer därför fortsättningsvis att utveckla högeffektiva förbränningsmotorer, gasmotorer, hybrider och elbilar. Just nu ser Winterkorn extra stora möjligheter för plug in-hybridtekniken som kombinerar en förbränningsmotor med en elmotor och ger möjlighet att ladda batterierna via ett eluttag. Winterkorn avslutade med att berätta att plug in-hybridversionerna av Porsche Panamera och Audi A3 kommer att följas av många fler, bland annat Golf, Passat, A6 och Cayenne.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!