Volvo anställer 1 300 i Torslanda

Inför första kvartalet 2015 inför Volvo Personvagnar ett tredje skift i Torslandafabriken, vilket skapar 1 300 nya arbetstillfällen. Allt för att bygga nya XC90.

Efter årsskiftet drar produktionen av nya Volvo XC90 igång och för att hinna med den förväntat höga efterfrågan kommer fabriken i Torslanda att starta ett tredje skift, ett nattskift. Införandet av ett tredje skift innebär att man kommer att behöva nyanställa 1 300, vilket innebär att antalet anställda i Torslanda ökar med nästan 40 procent. Nyanställningarna handlar främst om montörer men även underhållspersonal och tjänstemän.

Senast Torslandafabriken höll igång även på natten var våren 2008 men under hösten samma år kom lågkonjunkturen och Volvo tvingades säga upp 2 500 anställda. I våras öppnades en ny karossfabrik i Torslanda, vilket ökade produktionskapaciteten med 300 000 bilar årligen.

Volvo går bra just nu. Försäljningssiffrorna har pekat uppåt hittills i år och Volvo beräknas gå mot ett försäljningsrekord med cirka 470 000 bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!