Volvo har lagt bud på Saab!

För ett par veckor sedan bekräftade Volvo att de har ett intresse i Saabs konkursbo. Alldeles nyss kom uppgifter om att Volvo gjort slag i saken och lagt ett bud på Saab, dock inte hela konkursboet.

Sveriges Radio P4 Väst gick tidigare i dag ut med uppgifterna om att Volvo Personvagnar lagt ett bud på Saab Automobiles konkursbo. Det är flertalet källor som underrättat radiokanalen om Volvos aktion.

 Volvo varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

 – Vi har ju redan tidigare berättat att vi är intresserade av delar av Saab. Vi har en nära kontakt med konkursförvaltarna, men jag kan inte säga något om ett bud. Det är upp till konkursförvaltarna att berätta, säger Per-Åke Fröberg på Volvos pressavdelning till SR P4 Väst.

 Budet ska dessutom vara utökat jämfört med vad de tidigare sade sig vara intresserade av.

 Enligt SR P4 Väst vill Volvo köpa all utrustning som finns i Saabs fabrik i Trollhättan. Däremot är de inte intresserade av själva fabriken och någon produktion där.

 Radiokanalens källor tror att Volvo är intresserade av utrustningen för att kunna flytta den till Kina där Volvo och ägaren Geely är i farten med att bygga fabriker.

 SR P4 Väst skriver också att det kan ses som ett väldigt känsligt område om Volvo köper stora delar av Saabs konkursbo. Detta eftersom det innebär att man stoppar möjligheterna för Saab att återuppstå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!