Volvo intresserat av att köpa Saab

Volvo bekräftar nu att man är intresserade av att köpa delar av konkursboet efter den forne rivalen Saab, enligt uppgifter till TTELA.

De rykten som under en tid gått om Volvos intresse för Saab har nu bekräftats av Volvo Personvagnar. Innan Saab gick i konkurs cirkulerade uppgifter om att representanter för Geely närmat sig Saabs dåvarande rekonstruktör Guy Lofalk när han var i Kina. Då tillbakavisade man uppgifterna men nu verkar det som planerna funnits i bakhuvudet i alla fall.

 Enligt TTELA är Volvo inte intresserade av hela Saab-fabriken utan snarare att gå in i fabriken tillsammans med andra aktörer.

 – Saab har ju modern utrustning som vilken biltillverkare som helst skulle vara intresserade av. Maskinverktyg till exempel, men det är för tidigt för oss att säga något mer. Konkursförvaltarna har ju dessutom flaggat för att man vill ha en helhetslösning i nuläget, säger Volvos presstalesman Per-Åke Fröberg.

 De övriga intressenterna som Volvo kan tänka sig dela fabriken med är enligt di.se Semcon, Fouriertransform, Innovatum. Tillsammans med dem och övriga finansiärer planerar man att utveckla elbilar i Trollhättan, men i dagsläget står fler intressenter på kö. Även indiska Mahindra & Mahindra uppges vara intresserade av fabriken i Trollhättan och turkiska Brightwell vill köpa hela fabriken som den står.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!