110609-volvoingenjörspris Foto: Copyright: Markus Frantz

Volvo-medarbetare får säkerhetspris

Två av Volvos säkerhetsexperter prisas av amerikanska trafiksäkerhetsverket NHTSA för sitt arbete inom fordonssäkerhet.

Svenskarna Thomas Broberg och Erik Coelingh på Volvo Personvagnar uppmärksammas av National Highway Traffic Safety Administration, långt för NHTSA. På den amerikanska myndigheten har man sett till vad Volvo-grabbarna gjort för säkerhetstänket på sistone. Mer specifikt tilldelas Thomas Broberg priset ”Special Award of Appreciation” (översatt till svenska skulle det heta ”specialpriset för uppskattat arbete”) för gott ledarskap och framstående bidrag inom fordonssäkerhet. 

 –Utmärkelsen är inte bara ett erkännande för det jag gör och har gjort utan för det vi alla gör inom Volvo Personvagnar när det gäller bilsäkerhet. Då menar jag inte bara utveckling och implementering av innovativa säkerhetslösningar utan också det arbete som görs för att sprida kunskap om vårt säkerhetsarbete, säger Thomas Broberg i ett pressmeddelande.

 Volvo-mannen och Erik Coelingh prisas av amerikanerna med ”U.S. Government Award for Safety Engineering Excellence” eller som man skulle sagt på svenska, ”Amerikanska regeringens pris för förträfflighet inom säkerhetsingenjörsvetenskap”.

 – Det har varit en fantastisk resa. När jag började var avdelningen liten och det fanns mest tankar kring aktiv säkerhet. Idag är det en stor och viktig del av verksamheten. Och resan är inte slut än, säger Erik Coelingh.

 NHTSA delar vartannat år ut pris till personer som gjort sitt till för att öka trafiksäkerhet. Herrarna Broberg och Coelingh kan nu sälla sig till ett 15-tal personer på Volvo PV som fått pris tidigare år.

 Officiell prisutdelning med medaljer och allt går av stapeln den 13 juni i Washington DC, USA.        

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!