Peter Horbury Foto: BLR-fotograferna AB

Volvo omorganiserar – Peter Horbury slutar?

Det pågår stora förändringar inom Volvo sedan företaget blivit fria från Ford. Enligt obekräftade uppgifter till Teknikens Värld innebär det att chefsdesigner Peter Horbury ersätts.

Det var i mars 2009 som Teknikens Värld kunde avslöja att Volvos dåvarande chefsdesigner Steve Mattin avslutar sin tjänst efter knappt fyra år inom företaget. Bara ett par dagar senare gick Volvo och dåvarande vd:n Stephen Odell ut och meddelade att man knutit till sig erfarne Peter Horbury som redan hade erfarenhet av Volvo eftersom han hade varit chefsdesigner där mellan åren 1991 och 2002. Bland annat första generationerna S60 och S80 samt andra generationen V70 är från den första tiden Horbury basade över Volvos formgivande.

 Volvo har genomfört stora förändringar sedan de frigjort sig från tidigare ägaren Ford. Men förändringar sker inte över en natt, med nye vd:n Stefan Jacoby vid rodret är det mycket som ska ses över och effektiviseras. Bland annat är beslutet att stänga ned Uddevalla-fabriken en del i förändringarna inför framtidens Volvo.

 Nu har Teknikens Värld nåtts av uppgifter om att en del av den stora omorganisationen innebär att chefsdesigner Peter Horbury är på väg bort från biltillverkaren på Hisingen. Uppgifterna, som dock ännu är obekräftade, innehåller också information om att vd Stefan Jacoby redan har handplockat en ny person till uppdraget som chefsdesigner för Volvo. Vem det i så fall är återstår att se.

 Peter Horbury är populär på Volvo, men han närmar sig 62 år och tycker förmodligen att det snart är dags att dra sig tillbaka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!