110527-volvo-nyanställer

Volvo PV ökar tempot och nyanställer

Volvo Personvagnar ska nyanställa cirka 600 personer för att möta efterfrågan av modellerna XC60, S60 och V60. 500 personer kommer anställas i Sverige och 100 i Volvos fabrik i belgiska Gent.

– För närvarande säljer vi allt vi kan tillverka av Volvo XC60, V60 och S60. Ni måste vi investera ytterligare för att möta efterfrågan, säger Volvo PVs VD Stefan Jacoby.

 Till Torslanda hoppas Volvo kunna locka 250 nya medarbetare som ska vara med när Volvo vrider upp tempot från 52 till 57 bilar i timmen. Något färre anställs till Volvos karosseridelsfabrik i Olofström som får 200 nya knektar. Till Floby och Skövde anställs 75 personer, medan 100 belgare kan glädjas åt att öka produktionstakten ett par snäpp för den lilla suven Volvo XC60.

 De här rekryteringarna är utöver de cirka 1 000 nyanställningar som Volvo tidigare utlyst. Då gällde rekryteringen främst ingenjörer för att utveckla bland annat Volvos Plug-in hybridmodeller.

 – Det är väldigt glädjande att kunna skapa jobb till så många människor, säger Stefan Jacoby.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!