Foto: Google

Volvo säger upp avtalet med Bilia

Bilia att Volvo har sagt upp återförsäljaravtalet med dem för både den svenska och norska marknaden.

Den 19 november mottog Bilia en uppsägning av återförsäljaravtalet från Volvo, något som gäller både försäljning och service av Volvo-bilar. Uppsägningstiden är två år och under denna tid kommer verksamheten att bedrivas som vanligt meddelar Bilia.
Under 2019 omsatte Bilia totalt 29,5 miljarder kronor varav 6,4 miljarder gäller Volvo i Norge och Sverige, rörelseresultatet samma år var 1 239 miljoner kronor.

Volvo ska inte ha lämnat någon motivering till varför avtalet sades upp men det är de heller inte skyldiga till. Bilia skriver i ett pressmeddelande att de avser att fortsätta med service- och skadeverksamhet, samt försäljning av begagnade Volvo-bilar även efter den tvååriga uppsägningstiden.
– Då Bilia har haft ett långvarigt och utvecklande samarbete med Volvo förväntar vi att även framöver hitta samarbetsformer för att tillsammans utveckla tjänster som överträffar våra gemensamma kunders förväntningar och behov ”, säger Per Avander, VD och Koncernchef.

Under tisdagsmorgonen rasade Bilias aktie med nästan 25 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet