Volvo tar en veckas paus

Nedgången på bilmarknaden har inte bara påverkat de sydeuropeiska biltillverkarna. Nu kommer Volvo att stoppa fabriken i Torslanda under en vecka, för att möta den minskade efterfrågan.

Det är den svaga försäljningen i Europa av Volvos större modeller som ligger bakom det temporära produktionsstoppet, som kommer att ske mellan den 29 oktober och 2 november. Redan vid månadsskiftet september-oktober sänkte Volvo produktionstakten i Torslanda, från 57 till 50 bilar per timme. Det temporära produktionsstoppet nu gör att ytterligare 3 000 färre bilar kommer att byggas.

Produktionsstoppet innebär att 2 500 av de 3 000 anställa på fabriken kommer att få en veckas ledighet, med full lön. Produktionen i Gent, Belgien, där nya Volvo V40 – som ju fått en succéartad försäljningsstart – byggs, kommer inte att påverkas.

Nedgången i efterfrågan på de stora Volvo-modellerna kommer dock inte att påverka antalet fast anställda hos Volvo. Däremot har man, vilket redan avslöjats, för avsikt att minska personalstyrkan med 270 personer som varit anställda via bemanningsföretag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!