Foto: Henrik Ottosson

Volvo V60 redo för USA-lansering?

Efter att ha varit utan i flera år verkar den amerikanska marknaden åter vara redo för en Volvo-kombi. Varken V70 eller V60 har sålts i USA under de senaste åren men det kan det bli ändring på.

Volvo överväger att lansera V60 på den nordamerikanska marknaden. Den Volvo-dedikerade sajten swedespeed.com som hänvisar till källor inom Volvo som säger att V60 kan vara på väg att ta steget över Atlanten. Den skulle i så fall göra en mer eller mindre historisk resa.

 Volvo-kombin är fortfarande ett etablerat begrepp i Nordamerika, detta trots att Volvo inte har sålt någon annan kombi än XC70 på den nordamerikanska marknaden sedan V70 drogs tillbaka 2010 på grund av dåliga försäljningssiffror.

 I slutet av mars är det dags för New York Auto Show och kanske blir det då Volvo meddelar att nyuppdaterade V60 ska lanseras i USA. Lägligt vore då även att lansera V40 som nu finns i det mer USA-vänliga Cross Country-utförandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!