Foto: Patrik Lindgren

Volvo V70 tillbaka i toppen på växande marknad

Augusti blev en historisk månad på den svenska bilmarknaden då Volkswagen Passat kämpade sig förbi Volvo V70 i försäljningslistan. I september tog V70 tillbaka topplatsen samtidigt som den totala försäljningen ökade tvåsiffrigt.

Den svenska bilmarknaden fortsätter att repa sig. Bil Sweden har i dag släppt försäljningsstatistiken för september månad och det är tredje månaden i rad som visar plus och nu är ökningen tvåsiffrig. I september nyregistrerades 24 388 bilar, vilket är e ökning med 11,2 procent mot samma månad i fjol.

 – Även om hänsyn tas till att årets september hade en registreringsdag mer, vilket motsvarar cirka fem procent fler registreringar, så var september en stark månad för nya bilar. Det är en glädjande utveckling och vi tror på en fortsatt positiv bilmarknad under resten av året mot bakgrund av hushållens ökade köpkraft och fortsatt låga räntor, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

 Herre-på-täppan-kampen mellan Volvo och Volkswagen fortsätter. I början av september kunde Volkswagen fira att det hade sålts fler VW- än Volvo-bilar i augusti och att Passat dessutom hade passerat V70 i modelltoppen. I september tog dock Volvo tillbaka kommandot med 4 732 sålda bilar mot Volkswagens 3 386. Marginalen ned till trean – BMW med 1 745 sålda bilar – är god. Under september tog dessutom V70 tillbaka förstaplatsen med 1 741 sålda exemplar mot 1 060 Passater. Värt att notera är att S/V60 klämde sig in mellan V70 och Passat med 1 354 sålda bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!