Volvo värvar Kia-chef för att öka försäljningen

Volvo Personvagnar har värvat Kias tidigare försäljningschef Bernard Bradley. Bradley tar över efter Alain Visser som Volvos globala försäljningschef och förväntas sätta fart på försäljningen.

Volvos stora chefsrockad är inte färdigt riktigt än. Sedan oktober förra året har Volvo bytt ut fem höga chefer, senast var det inköpschefen Axel Maschka och Doug Speck, vice vd med ansvar för marknad och försäljning, som lämnade. Doug Speck ersattes 1 juli av Alain Visser som har haft titeln global försäljningschef.

 I Vissers ställe kommer nu 45-årige Bernard Bradley som närmast kommer från rollen som europeisk försäljningschef hos Kia. Kias försäljning i Europa ökade med 27 procent från 2010 till 2012 under Bradleys styre och Volvo hoppas nu på samma utveckling.

 Bernard Bradley, född i Sydafrika men brittisk medborgare, har tidigare haft höga poster hos Honda och BMW i Storbritannien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!