Volvo vill bygga elbil eller hybrid i Polo-storlek

Volvo V60 Plug-in Hybrid är, trots hög prislapp, en succé av sällan skådat slag. Nu planerar Volvo att spinna vidare på inslaget spår men i mindre format. Antingen en hybrid eller kanske en elbil.

Volvos chef för produktplanering, Lex Kerssemaker, berättar för brittiska Autocar att de överväger att bygga en småbil om de hittar en partner att dela en lämplig plattform för hybrid- eller eldrift med.

 – Vi har inga planer för tillfället, men vi vet alla betydelsen av B-segmentet som ökar sett till försäljning och sänkning av genomsnittliga utsläppsnivåer, säger han.

 Han menar att det förs diskussioner kring ämnet inom Volvo, precis som alla andra biltillverkare pratar om gemensamma plattformar och delar. Han ser det som den enda vettiga vägen och därmed inte osannolikt.

 Volvo har tidigare letat plattformspartner med ljus och lykta, dock utan resultat. Det slutade med att Volvo och ägaren Geely tog saken i egna händer och tillsammans utvecklar en ny småbilsplattform, en utveckling som kommer att ske i Göteborg.

 Volvo har för tillfället inte pengarna för att investera i ytterligare en egen plattform, därför är ett samarbete enda möjligheten.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!