Foto: ANDERS WEJROT

Volvos nya interiördesigner – Robin Page

Volvo ska bli mer lyxorienterat, menar de kinesiska ägarna. Kanske kan en ny chef för interiördesign, Robin Page, hjälpa – han kommer nämligen närmast från Bentley.

Det var i samband med bilsalongen i Genève förra veckan som kinesiska Geelys högste chef Li Shufu i ett uttalande till SVT gav dotterbolaget Volvo ett gäng verbala käftsmällar. Ett av problemen enligt Shufu var att Volvos interiördesign inte var lyxig nog. Kanske kan lösningen på detta komma redan nu.

Nu har nämligen Volvo utsett en ny chef för interiör design, vid namn Robin Page, som närmast kommer från tveklöst lyxiga Bentley. Page började som interiördesignchef på Bentley 2001 och har band annat ansvarat för inredningen i Continental och Mulsanne, samt i den kungliga limousinen som drottning Elizabeth av Storbritannien färdas i. Kan det bli lyxigare än så, Li Shufu?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!