XC90-succén kan leda till hundratals nya Volvo-anställda

Nya XC90 säljer väldigt bra över hela världen, så bra att Volvo i höst kan tvingas att anställa hundratals nya till personalen.

Succén med nya XC90 har lett till problem som att väntetiderna för kunderna är väldigt långa och att anställda på fabriken går på knäna. Men i dag rapporterar bland annat SVT att Volvo i höst kan komma att anställa hundratals nya personer för att ha en chans att möta den stora efterfrågan som utöver nya XC90 och gäller bland annat XC70.

Volvo vill varken dementera eller bekräfta uppgifterna om nyanställning eftersom något beslut inte har tagits, men de berättar att de redan nyanställt 70 personer utöver de 1 500 som tillkom i våras i samband med att man gick över till treskift.

Skulle Volvos succé fortsätta, vilket är troligt eftersom ersättarna till V70 och S80 står runt hörnet, kan det komma att handla om ännu fler nyanställningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!