Zak Brown till McLaren

Zak Brown är klar för anställning hos McLaren Technology Group men ersätter inte Ron Dennis till fullo.

Amerikanen Zak Brown ersätter Ron Dennis hos McLaren Technology Group men kommer inte kunna titulera sig som CEO (Chief executive officer) utan som Executive Director. Han ska tillsammans med Jonathan Neale, som jobbat för företaget sedan 2001, utveckla strukturen i företaget och bringa framgång i Formel 1-stallet.

Zak Brown har tidigare haft McLaren som samarbetspartner med sitt företag Just Marketing International. Under 1990-talet hade han en racingkarriär på båda sidor av Atlanten och körde såväl Formel 3, sportvagnar som Indy Lights.

Datum för när Zak Brown träder i tjänst meddelas vid ett senare tillfälle. McLaren understryker också att de fortfarande söker en mer övergripande chef.

Ron Dennis slutar efter att ha varit djupt rotad hos McLaren. Han tog över ansvaret för Formel 1-stallet 1981 och äger i dag 25 procent av företaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!