Zhi Nuo – BMW:s nya kinesiska märke

BMW satsar stort på den kinesiska marknaden och nu gör man sig redo att lansera ett nytt märke kallat Zhi Nuo. Det nya märket ska bland annat sättas på gamla generationen 3-serie.

Att västerländska biltillverkare gör stora ansträngningar för att plocka marknadsandelar på den kinesiska marknaden är inget nytt men nu går BMW ett steg längre. Tillsammans med sin kinesiska partner Brilliance ska BMW lansera ett kinesiskt märke som kommer att heta Zhi Nuo, rapporterar China Car Times.

 Zhi Nuo kan fritt översättas till Löftet och enligt uppgifter i flera kinesiska tidningar ska märket sälja nya versioner av gamla generationen 3-serie (E90) och X1. Zhi Nuo kommer troligtvis att även få ett officiellt engelskt namn men detta är ännu inte känt.

 BMW och Brilliance väntas lansera det nya märket på Shanghai Auto Show i slutet av april och därefter ska bilarna börja säljas genom ett nytt, självständigt nätverk av återförsäljare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!