Biljakt bakom järnridån

Budapest, 1980-tal. En vild biljakt mellan två rallyjärn sker på stadens gator mitt bland vardagstrafikanter. Allt har sin början i ett kärleksdrama.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nej, det är ingen actionscen från någon obskyr gammal öststatsfilm. Klippet här är gjort i nutid och fordonen i fråga är 66 till antalet och i skala 1:43.

Faller du för bilar som Skoda 1000 MB, Lada 2107, Polski Fiat 126p, Wartburg 353 och Volga M24 ska du bestämt poppa upp lite popcorn och sätta dig till rätta. Huvudrollerna utgörs av rallybilarna Skoda 130 RS och Lada VFTS.

Filmen består av 2 790 rutor tagna med en vanlig DSLR-kamera och rullar på i en hastighet av 15 bilder i sekunden. Låt för all del ljudet vara på hög volym då man har jobbat en hel del med det för att få det så realistiskt som möjligt.

Känns rally-Skodan igen? Japp, vi skrev om den för en tid sedan då Skoda valde att lacka sina bilar inför Monte Carlo-rallyt i dess färgschema.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!