Foto: Binz

Binz Xtend Limousine – tysk långlastare

Är din Mercedes E-klass kombi för trång? Då ska du spana in den sex meter långa E-klass kombilimousinen från Binz.

Den tyska karosserimakaren Binz har gjort sig känd för sina ombyggnationer av olika Mercedesmodeller. Sedan 1936 har Binz byggt limousiner, ambulanser och likbilar på förlängda Mercedeschassin men deras senaste bygge skiljer sig rejält från tidigare modeller. För de flesta är en E-klass kombi tillräckligt stor men inte för Binz som har förlängt sin senaste modell, fyndigt kallad Xtend, till nästan sex meter.

Redan 2010 presenterades Xtend på Essen Motor Show men nu har äntligen bilen satts i produktion. Tack vare en förlängning på 80 centimeter mellan B-stolpen och bakaxeln kan Xtend skryta med en karosslängd på hela 576 centimeter. Som ett exempel är Mercedes största suv, GL-klassen, en dryg halvmeter kortare.

Motorerna plockas direkt från vanliga E-klassen där E 250 CDI, E 350 och E 500 hör till valmöjligheterna i Xtend.

Det orangefärgade exemplaret på bilderna har fått tilläggsnamnet X-Orange och innebär förutom speciallacken även kolfibertak, skalstolar och fyrpunktsbälte. Än är inga priser satta på X-orange-varianten men den ”vanliga” Xtend går att köpa från det facila priset av 80 000 euro.

Kanske vågar vi hoppas på en E 63 AMG i Xtend-version i framtiden. En sådan skulle verkligen sätta fart på den pimpade limousinen. Är du sugen på att se Xtend (i standardtappning) på film, kika på det klipp som Binz skickat ut här nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!