Blind person slog nytt hastighetsrekord

Det finns alla möjliga rekord att slå. Blinde Mike Newman slog sitt eget hastighetsrekord från förra året när han denna gång satte sig i en Nissan GT-R.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Mike Newman är namnet på världens (i bil) snabbaste blinda person. Den 52-årige britten har satt hastighetsrekord flera gånger, senast förra året i en Porsche 911 då han kom upp i 299 km/h (186 mph).

Denna gång siktade han på att nå över 200 mph (miles per hour), vilket han också gjorde. Till sin hjälp hade han sin styvfar som navigationshjälp och en Nissan GT-R som man lugnt kan påstå är en aning trimmad. Över 1 200 hästkrafter ger dubbelturbo-V6:an på 3,8 liter, mer än dubbelt så mycket som originalbilen.

200,9 mph klockades Mike Newman för i medelhastighet över två stinter. Det är detsamma som 323,3 km/h och därmed med råge nytt världsrekord för blinda förare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!