BMW 4-serie får M-paket – halvvägs till M4?

En av sommarens mest uppmärksammade bilnyheter har varit BMW:s nya 4-serie. Nu har BMW släppt första bilderna på bilen i M-performace-tappning, vilket ger en lätt föraning om hur kommande M4 kan se ut.

BMW:s nya coupémodellserie, 4-serien, som ersätter BMW 3-serie Coupé, har varit en av den senaste tidens mer omtalade bilnyheter. För många är dock den kommande prestandamodellen M4, som ersätter M3 Coupé, pricken över i i 4-serie.

Men M4 får vi vänta på ytterligare ett tag, premiären väntas inte förrän nästa år. För att göra väntan lite mer uthärdlig har nu BMW släppt de första bilderna på hur resultatet blir när företagets M-division får göra ett styling-/tuningpaket till 4-serien. M-Performance-paketet, som det heter ger oss alltså en (mildare) föraning om hur M4 kan komma att bli.

M-Performance-paketet till 4-serie går att montera på vanliga 4-serie i efterhand och behöver således inte beställas direkt från fabrik. Precis som tidigare M-Performance-paket är det tillgängligt antingen del för del, eller i komplett paket.

Huvudnumret är ett relativt omfattande bodykit, med ny front, sidokjolar och bakparti. Fronter får en större luftintag och en kolfiberläpp. Kolfiberfinishen hamnar också på backspeglar och bakluckespoiler. Interiört kommer bland annat en treekrad ratt att ingå i paketet.

Men det är inte bara skalet som får en uppgradering med M-Perfomance, även tre av de fyra motorerna som finns tillgängliga i 4-serien uppgraderas med extra vridmoment och hästkrafter. Dieselmotorn 420d får 195 hästar, 16 fler än vanligt, 428i får 269 hk, 27 fler än vanligt, och toppmodellen 435i får hela 34 extra hästar – totalt 336 stycken.

Motoruppgraderingarna sker med hjälp av omprogrammering av motorstyrningen samt nya delar i avgassystemet, och ska inte påverka bränsleförbrukning eller koldioxidutsläpp.

När kan du då köpa en 4-serie med M-Performancepaket? Jo, efter nyår ska det finns hos BMW-återförsäljare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet