AC Schnitzer ACS4 2,8i Coupé BMW 428i polisbil polizei Foto: FOSTAR.DE

BMW 428i Coupé som snygg polisbil

På tal om polisbilar och Tyskland, här är tyska polisens senaste tjänstefordon om trim- och stylingfirman AC Schnitzer får bestämma: BMW 428i Coupé.

I dag, lördag, slår bilsalongen i tyska Essen upp dörrarna för att låta bilintresserade välla in genom dem. På plats finns en massa olika tyska bilar, inte bara Brabus E-klasskombi med 850 hästar, utan också mycket annat som sticker ut på ett eller annat vis. En bil som kanske sticker ut lite mer än övriga och som får den tyska polisen att reagera är en BMW 428i Coupé som AC Schnitzer (inte AC Schnitzel som Words rättstavningsprogram vill ha det till) har tagit dit. Inte för att den är olagligt trimmad eller något åt det hållet, men för att den är omgjord till polisbil.

AC Schnitzer ACS4 2,8i Coupé, som modellen har döpts till, är den tyska trim- och stylingfirmans bidrag till kampanjen ”Tune it! Safe!” som startats på initiativ från däcktillverkaren Hankook, tyska polisen och Tysklands motsvarighet till Transportstyrelsen. Kampanjen är ett led i att stävja olagliga och förfalskade trimprodukter.

Kraftkällan i BMW 428i Coupé består av en turbomatad tvålitersmaskin med fyra cylindrar. Original från BMW har den 245 hästkrafter och 350 newtonmeter. Men AC Schnitzer har inte kunnat låta bli att fingra på maskinen. 294 hästkrafter och 420 newtonmeter har det blivit. Inte någon massiv trimning, men tillräckligt för att 0-100 km/h ska ha kapats med två tiondelar till 5,7 sekunder. Toppfarten är fortsatt elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Utöver några extra hästar har AC Schnitzer även gett bilen lite nya exteriöra detaljer så som frontläpp, nya diffusorinsats, tak- och bakspoiler samt 21-tumsfälgar skodda med 245 millimeter breda däck.

Med tanke på tyska polisens köp av Volvo V60 Plug-in Hybrid kanske det är läge för svenska polisen att slå en pling till AC Schnitzer...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!