BMW-älskare fick Audi som lånebil – av BMW!

Christer Burström i Umeå är BMW-fan sedan många år. Det har gått i arv från hans far Ingemar Burström som tävlade framgångsrikt med BMW i racing.

Så det har fallit sig naturligt att Christer kört BMW i hela sitt vuxna liv.

I september köpte han en ny BMW 118i som i förra veckan gick sönder. Förardörren spärrade sig i låst läge så att dörren inte gick att stänga.

Han ringde BMW Assistans (Mobile Care) och en bärgare kom och hämtade bilen. Som lånebil, vilket man har rätt till med denna försäkring, fick han en – Audi A4 quattro 190 hk.

– Jag trodde inte mina ögon, säger Christer. En Audi till en BMW-ägare! Och jag som är med i svenska BMW-klubben, vad ska de säga om detta? Och grannarna kommer ut och skrattar!

Audi-förare gillar inte BMW och vice versa. Det vet vi sedan förr.

På BMW Mobile Care säger de att de i första hand letar efter en likvärdig BMW-produkt på Sixt och Mabi som är de biluthyrningsföretag BMW har avtal med. Och finns det inga dylika inne väljer de ut en bil i liknande klass och storlek.

BMW Mobile Care har alltså inte gjort något fel i sig, även om de borde känna till att Audi och BMW inte direkt är ler och långhalm.

Och lite tragikomiskt är det ju när en BMW-troende plötsligt får en Audi-nyckel i näven!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!