BMW-chef less på jämförelser med förr

BMW har höga förväntningar på nya 3-serie som debuterade på bilsalongen i Paris för en dryg vecka sedan. Och de vill inte veta av några jämförelser med tidigare modeller.

BMW:s utvecklingschef Klaus Fröhlich har uppenbarligen pratat väldigt mycket med media från Australien under årets bilsalong i Paris. Bland annat avslöjade han att det inte blir någon fortsättning för 3-serie GT och att BMW inte kommer att överge dieselmotorerna i första taget.

Nu visar det sig att han även har lackat ur på alla jämförelser med förr när nuvarande 3-serie har testats av journalister.

Klaus Fröhlich säger till Motoring att nya 3-serie, generation G20, måste bli den körmässigt bästa bilen i klassen. Och så lägger han till:

– Den måste sett till köregenskaperna slå alla i segmentet eftersom alla australiensiska, brittiska och amerikanska journalister säger ”Åh! E46 CSL var den sista riktiga 3-serien”.

Han avslutar med följande starka formulering:

– Jag vill inte höra den skiten längre.

Vad tycker du? Gjorde BMW bättre bilar förr eller är dagens BMW-modeller de bästa i märkets historia?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!