BMW M9 – blir du sugen eller blir du rädd?

Nu vet vi ju inte ens om det blir en M9:a från BMW, men om det skulle bli så – vill du att den ser ut som detta stycke metall med laktritsremmar?

I Facebook-gruppen Architecture & Design men nästan dubbelt så många medlemmar som antal invånare i Sverige dök det upp bilder på vad de kallar BMW M9. Det rör sig alltså om illustrationer som en Emil Baddal har tagit sig friheten att knåpa ihop – för sju år sedan.

Vår första tanke när vi ser bilen är att designern inte tagit tillfasta på BMW-detaljer någonstans. Visst finns emblemen och njurarna i fronten, men det är knappt.

Detta åk ser mer ut som en muskelbil från USA. Fronten ser exempelvis ut som en blandning mellan Ford Mustang och Chevrolet Camaro medan resten av bilen ser ut som något som aldrig skulle komma från någon av de stora biltillverkarna i världen.

Med annat emblem än BMW:s skulle bilen kunna fungera, för helt illa pinkat är det inte. Eller vad säger du – skulle du vilja se en BMW i framtiden som ser ut som denna ”M9:a”?

Det är höst tveksamt om BMW gör en M9-modell. En 9-serie har det snackats om några gånger, en superlyxbil och som vi kan ha fått en föraning om i april förra året. Troligare är att BMW satsar på M7 eller M10, dessa båda modellbeteckningar har BMW redan varumärkesskyddat. M7 skulle i så fall vara en M-version baserad på 7-serie och M10 har det spekulerats om i form av en riktig supersportbil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!