BMW-reklam anses oansvarig – förbjuds i England

Volvo har prisats för sin Zlatan-reklam men för BMW går det inte lika bra på reklamfronten. En reklamfilm för BMW M4 har förbjudits i Storbritannien eftersom den anses oansvarig. Vad tycker du?

Det blev förstapris i tävlingen 

100-wattaren för Volvos Zlatan-reklam men för BMW är det raka motsatsen. Advertising Standards Authority (ASA) i Storbritannien har beslutat att förbjuda en reklamfilm för BMW M4 Cabriolet efter klagomål som säger att reklamen är ”socialt oansvarig” och ”uppmanar till farlig körning”. Reklamfilmen får inte längre visas i sin ursprungliga form.

Du kan själv se reklamfilmen här och bedöma om BMW-reklamen är farlig eller inte. Enligt ASA är det inte tillräckligt tydligt vilka scener som körs på allmän väg och avlyst bana. ASA passar också på att uppmana BMW att inte sammankoppla bankörning med körning på allmän väg i framtida reklamfilmer. BMW har svarat på ASA:s utlåtande och hävdar att de två scenerna är tydligt särskiljda från varandra

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!