100322-bmw x6m vorsteiner

BMW X6 M by Vorsteiner

Tyska Vorsteiner, ej att förväxlas med öltillverkaren Warsteiner, har nu gjort sin tolkning av hur BMW X6 i M-utförande ska se ut.

Vorsteiner, eller Vörsteiner som de egentligen heter, gillar att pilla med bilar från Bentley, BMW, Mercedes och Porsche. Den senaste i raden att bli ompysslad av tyskarna är BMW X6 M, du vet den där coupéliknande suven (f’låt BMW, men sacen låter inte bra) med rejält bett i maskineriet.

Vorsteiner måste tycka att BMW:s M-avdelnings manskap har gjort ett bra jobb med motorn, för de nämner ingenting om att de har manipulerat de 555 hästkrafterna plockade ur dubbelturbo-V8:an på 4,4 liter. Däremot har de med ganska enkla medel gjort om utseendet, ett utseende som bättre matchar det som finns under huven.

Aerodynamikpaketet består av frontsplitter, ny huv som är 40 procent lättare än original och försedd med kylflänsar, tak- och bakluckevinge samt en rejäl diffusor baktill. Därtill har man försett bilen med 23-tumsfälgar i smått klassiskt M-stuk.

En X6 M i den svenska trafiken sticker redan ut, men vill man synas ännu mer är det bara att kontakta Vorsteiner och lägga en beställning på bodykitet som kommer till sommaren.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!