100715-bmw-x6-armortech

BMW X6 snyggare med två dörrar?

BMW:s högbyggda crossover har fått mycket skäll för sitt utseende, skulle det gå att göra den snyggare? ArmorTech tror sig ha funnit lösningen genom att helt enkelt plocka bort bakdörrarna.

Kommer ni ihåg ståhejet runt BMW X6 när modellen lanserades för tre år sedan. BMW:s coupéversion av X5 fick mycket skäll för att den var otidsenlig, opraktisk och inte minst ful. Den ryska stylingfirman ArmorTech har gett sig i kast med uppgiften att förbättra X6. Deras lösning är att förvandla den till en renodlad coupé, sannolikt den enda coupén i den här storleken.

ArmorTech har flyttat B-stolpen bakåt och gjort framdörrarna 25 centimeter längre. Ryssarna har även ändrat om inne i kupén som har anpassats enligt coupémallen. Framstolarna har modifierats för att kunna fällas framåt och skjutas i längdled för att underlätta insteget till baksätet. De flesta kan nog skriva under på att ArmorTech har gjort ett snyggt jobb med dörrlösningen, bortsett från det svulstiga kjolpaketet (som tack och lov går att välja bort) skulle X6 Coupé kunna komma direkt från BMW-fabriken.

Om kunderna inte nöjer sig med den vanliga motorstyrkan erbjuder ArmorTech även ett paket med uppgraderingar för motorn, sportigare fjädring, nytt avgassystem och högprestandabromsar. ArmorTech har inte sagt något om hur mycket de vill ha betalt för sitt sågande i X6-karossen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!