080303-bullit-black-arrow

Brabus Bullit Black Arrow – svart som synden

Kommer du ihåg Brabus Bullit? Mercan som gör 360 km/h. Nu visar Brabus upp bilen igen, denna gång i Genève, men nu med argare utseende. Den är nämligen lackerad i mattsvart.

Tänkte ärligt talat inte skriva så mycket om Brabus Bullit Black Arrow eftersom den inte skiljer sig nämnvärt från den ”vanliga” Bullit som tyska styling- och tuningfirman Brabus visade upp i september förra året. Men bara för att friska upp minnet (och för att det är så imponerande) så tar vi och går igenom siffrorna en gång till.

Brabus Bullit Black Arrow är försedd med en gigantisk V12-motor på 6,2 liter (även om det står 6,3 på motorn). Beteckningen på denna är Brabus SV12 S BiTurbo som alltså sladdrar om att den är bestyckad med dubbla turboaggregat. Den levererar 730 hästkrafter vid 5 100 varv per minut och 1 320 newtonmeter från 2 100 varv per minut. Toppfarten ligger på 360 km/h och 0-100 km/h går på 3,9 sekunder, 0-200 km/h på 10,49 sekunder och 300 km/h passeras efter bara 24,5 sekunder. Växellådan är en femväxlad automat. Bilen har dessutom låsbar bakdiff och är fullsmetad med kolfiberdetaljer.

Största skillnaden mellan Bullit och Bullit Black Arrow är att den sistnämnda är lackad i modefärgen mattsvart.

Vad ska alla miljövänner säga om en sådan här best?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!