Brabus bygger supersnabb ambulans

En ambulans som kan ta patienten snabbt till sjukhuset är A och O. Det har tyska trimfirman tagit fasta på och bygger just nu om en Mercedes Sprinter till ambulans med fyrhjulsdrift, V8-motor och förmodad topprestanda.

Erkända trimmarna Brabus har under många år gjort under för långsamma Mercedes-bilar. Deras senaste tillskott är Bullit Coupé 800, en C-klass Coupé som gör 370 km/h. Dessutom har man alldeles nyligen lanserat en ny affärsidé – att trimma flygplan.

 Men det handlar inte alltid bara om fräcka bilar och flygplan. Brabus har precis sjösatt ett nytt projekt där de bygger om en Mercedes Sprinter till ambulans och passar då samtidigt på att ge den fyrhjulsdrift och en 5,5 liter stor V8. Bilder från bygget kan vi se i bildgalleriet nedan.

 Tyvärr har Brabus ingen mer information att dela med sig av i nuläget utan all fakta får vi senare i år då ambulansen är färdig. Men känner vi Brabus rätt blir det en sjuhelsikes ambulans med prestanda som överstiger allt annat vi sett tidigare – när det gäller ambulanser alltså.

 Det kan vara tryggt att som patient veta att man kommer snabbt fram till sjukhuset när man har ont. Men frågan är om man som patient vill accelerera 0-100 km/h på sportbilsmanér och hålla 280 km/h i vänsterfilen på Autobahn.

 Ambulansen på bilden ovan har ingenting med Brabus att göra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!