Brabus ger Mercedes S-klass 730 hästkrafter

Än har ingen köpare fått sin nya S-klass levererad men de som har en på väg vet nu vad de ska göra med den – köra direkt till Brabus som vässar den till 730 hästkrafter och 1 065 newtonmeter!

Mercedes-trimmarna Brabus är förstås heta på gröten så fort en ny modell från Mercedes lanseras och nya S-klassen är inget undantag. Nya S-klassen presenterades i maj och den publika premiären sker på Frankfurtsalongen i höst men redan nu har Brabus presenterat vad de kan göra med lyxlimpan.

 Brabus erbjuder flera olika uppgraderingskit till S-klassen. Om du har beställt en vanlig S 500 kan du köra den direkt från fabriken till Brabus och få B50-paketet monterat. Effekten ökar då från 455 till 520 hästkrafter och vridmomentet ökar till 820 newtonmeter. S-klassen gör då 0-100 km/h på 4,2 sekunder och toppar 300 km/h.

 Om du har en S 63 AMG erbjuder Brabus flera alternativ. Det värsta kallas B63S och utmärks genom de guldmålade insugsrören. Brabus tar bort de två fabriksmonterade turboaggregaten och skruvar dit två egenutvecklade turboladdare som gör att effekten stiger från 585 till 730 hästkrafter. Standardbilens 900 newtonmeter byts mot 1 065

newtonmeter som finns mellan 1 750 och 5 000 r/min. Vridmomentet skulle kunna vara ännu högre men begränsas elektroniskt för att skona drivlinan. Brabus säger inte hur snabbt 0-100 km/h går men toppfarten är elektroniskt begränsad vid 325 km/h.

 Förutom motoroptimeringen erbjuder Brabus förstås ett aerodynamikpaket som ska generera större marktryck. Dessutom finns specialdesignade 21-tumsfälgar och oändliga möjligheter att höja lyxkänslan i kupén ytterligare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet