101007-brabus-hyundai-i20

Brabus ger sig på lilla Hyundai i20

Brabus-namnet förknippas oftast med stora och svulstiga Mercedes-bilar men som alltid finns det undantag som bekräftar regeln. I ett klart avsteg från sin vanliga verksamhet har Brabus gjort gemensam sak med Hyundai och tagit fram en specialversion av i20.

För två år sedan premiärvisades Hyundai i20 på Parissalongen. På årets salong gör i20 storstilad comeback. Hyundais europeiska avdelning i Rüsselsheim har tagit hjälp av tuningfirman Car Research and Development (CRD) och Mercedes-trimmarna Brabus för att skapa en i20 som du aldrig har sett den förut.

Resultatet är att vanligtvis så snälla i20 blir riktigt ilsken och får namntillägget Sport Edition. Hela bilen är svartlackerad, även fälgarna, och alla kromdetaljer har plockats bort. Utsidan är visserligen diskret i jämförelse med insidan, där är den Brabus-stylade i20:n är rejält upphottad orangefärgade Recaro-stolar och ett navigationssystem med en sjutums pekskärm.

i20 Sport Edition är intressant nog inte bara en konceptbil eller vild designstudie. Modellen ska gå i begränsad serieproduktion under första delen av 2011. Detaljer om det tekniska kommer att presenteras närmare produktionsstarten.

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!