100830-brabus-ibusiness

Brabus iBusiness – något för Steve Jobs?

Apples frontman Steve Jobs har säkert redan en tjänstebil men om han är på jakt efter en ny så bör han titta på Brabus senaste verk. Genom att proppa in massor av Apple-teknik i en Mercedes S 600 har de skapat något som herr Apple borde uppskatta.

Apples produkter har fått ett enormt genomslag under de senaste åren och nu de även letat sig in i bilvärlden. Mercedes-trimmarna Brabus är mest kända för att öka på effekten rejält när de ger sig på olika Mercedes-bilar men nu har de valt en annan inriktning. Visst finns det nog med kraft även i nya Brabus iBusiness men det är inte det viktigaste.

iBusiness baseras på Mercedes S 600 och presenteras som den ultimata direktörsdroskan. Bortsett från den högst inbjudande läderklädseln lockar iBusiness med ett baksäte som är fullsmetat med Apple-teknik. De små DVD-skärmarna i nackstöden är vardagsmat i jämförelse med den övriga utrustningen. Baksätesfolket kan roa sig med två iPads som är kopplade till bilens Command-center och kan därmed användas för att styra bland annat radio, navigation och telefon. Mellan framstolarnas nackstöd finns en 15,2 tums Mac-skärm som är kopplad till en Mac Mini i baksätet.

Under motorhuven klarar sig dock iBusiness utan Mac-kraft, där finns i stället en SV12 R Biturbo 750 V12-motor på 6,3 liter som ger 750 hästkrafter och 1 350 newtonmeter i maximalt vridmoment. Brabus har dock sett sig tvungna att begränsa vridet till 1 100 newtonmeter för att kraften ska kunna hitta ned i marken. Resultatet är hursomhelst imponerande, Brabus uppger att bilen avverkar 0-100 km/h på 4 sekunder blankt och når en toppfart på 340 km/h.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr