100808-mansory-bugatti

Bugatti Mansory Vincerò d’Oro – smaklöshet på hjul

Visst är väl Bugatti Veyron lite för alldaglig i grundutförande? Mansory har hört våra böner och satt en rejäl guldkant på miljonbilen. Det bästa kanske är att den bara byggs i ett exemplar.

 De tyska lyxtrimmarna Mansory har satt sina tänder i många exklusiva bilar och gjort dem ännu mer exklusiva. Redan förra året gav Mansory sig på Bugatti Veyron och skapade specialmodellen Veyron Linea Vincero. Men det räcker inte för Mansory som nu har tagit en ny vända med Veyron och lagt till några mindre diskreta detaljer.

Vi börjar med det som knappt syns. Mansory har stöpt om frontspoilern och sidokjolarna samt monterat LED-ljus i de nedre luftintagen. Baktill finns en ny diffusor. Allt det där går obemärkt förbi eftersom ögat genast dras till de färgstarka gulddetaljerna och den skimrande karossen. Grillen, fälgarna, dörrhandtagen och backspegelkåporna är guldlackerade. Hela karossen är gjord i kolfiber och även detta, vanligtvis gråsvarta material, skimrar eftersom Mansory har blandat i koppartråd i kolfiberblandningen.

Den som tycker att utsidan är smaklös bör inte titta på bilderna som visar inredningen. Där ser det nämligen ut som om självaste Liberace har fått stå för inredningsdesignen. Det är guld och färgglada lampor om vartannat. Tack och lov har Mansory lämnat motorrummet orört så när som på insugs- och avgassystemet som har vässats en aning. Det gör att den 16-cylindriga motorn på 8 liter ger ifrån sig 1 124 hästkrafter och 1 310 newtonmeter.

Mansory säger ingenting om priset men det spelar nog ingen roll eftersom det bara ska byggas ett exemplar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!