Buss gör livsfarlig omkörning – mitt bland spårvagnarna

Alla har vi mer eller mindre bråttom på morgonen. Men den här bussföraren verkar vara en av de som har mer bråttom än andra – och väljer därför att göra en mycket olämplig omkörning – mitt i stan bland spårvagnar, bilar och gående.

Mitt i rusningstrafiken i Bukarest, Rumänien, i onsdags morse gjorde en buss en omkörning av en spårvagn. Omkörningen var, för att uttrycka det milt, en aning olämplig.En spårvagn står stilla (väntar antagligen vid en hållplats) när en annan spårvagn närmar sig från motsatt håll. Plötsligt får vi se en stor blå buss komma omkörandes den stillastående spårvagnen, för att snabbt slänga sig in igen framför. Det är ett under att bussen lyckas genomföra manövern utan att antingen krocka med den mötande spårvagnen eller de köande bilarna.Föraren av bussen är identifierad och lokal media rapporterar att han kommer åtalas för vårdslöshet i trafik, förbjuden omkörning och för att ha riskerat livet på människorna i sin omgivning.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!