Cadillac-hästar i vråltrimmad McLaren MP4-12C

Texas-baserade Hennessey tyckte inte att de 600 hästkrafterna i McLarens superbil MP4-12C räckte till. Med ett par lite större turboaggregat har man löst problemet!

De amerikanska biltrimmarna på Hennessey är mest kända för sina 1 000 hästars-Cadillacs men visar med den trimmade MP4-12C att inga motorer är omöjliga att skrämma. Precis som på Hennesseys andra produkter avslöjar tilläggsnamnet HPE800 antalet hästkrafter i bilen. Ny effekt är alltså 800 hästkrafter, 200 fler än tidigare.

 För att få loss de extra pållarna har hela motorn setts över och de dubbla turboaggregat som kommer från fabrik har bytts ut mot Hennesseys egna aggregat. Den extra kraften har krävt en större intercooler och insug. Växellådan har förstärkts och ECU:n har programmerats om samtidigt som det grövre avgassystemet i titan skickar ut avgaserna i lämplig takt.

 För att matcha effekten har man också jobbat om utsidan med ett mer skräckinjagande kjolpaket i kolfiber. De större luftintagen och nya hjulen kan ses som en pik till kritiker som anklagat bilen för att vara lite väl anonym i sin design.

 Hennessey har inte angett några prestandasiffror, men 800 hästkrafter i 1 300 kilo bil borgar för goda sådana. Priset är inte heller spikat men lär hamna en bra bit norr två miljoner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!