Castagna gör Fiat 500 till limousine

Senaste skapelsen från Milanobaserade karosseribyggaren Carozzeria Castagna har tagit Fiat 500 från en småbil till en riktigt presidentmässig lyxlimousine.

Kanske gillar du Fiat 500, men tycker att den är lite väl liten och trång för att passa din post som president. Då kan du skatta dig lycklig nu, karroserimakaren Caroizzeria Castagna från Milano har nämligen svaret på din förfrågan. Castagna har redan gjort sig ett namn genom att bygga om Fiat 500 och Mini Cooper till träbeklädda kombibilar, nu har man tagit det ett steg längre och byggt om lilla Fiat 500 till en fullstor, presidentmässig limousine.

Man har helt enkelt tagit en vanlig Fiat 500 och dragit ut den till drygt 5,3 meters längd.Axelavståndet har ökat från 230 cm till hela 408. Bilen har försetts med bakre skjutdörrar och tre sätesrader, med mittersta sätesrade vänd bakåt för att skapa en lounge. Namnet är 500 LimoCity.

Men du kanske inte nöjer dig med det, utan vill ha en limousine med öppet bakparti, för att kunna vinka åt massorna, en så kallad landaulet. I så fall heter alternativet LimoSun, som baseras på Fiat 500c, med öppet bakparti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!