080911-castagna-fiat-500

Castagna Tender Two – Fiat 500 för båtfolk

Karosserifirman Castagna har gjort det igen, lyckats bygga om en befintlig bilmodell till en riktig ”head turner”. Inte bara det att de kapat taket på en Fiat 500 och monterat diverse båtinspirerade detaljer. De har också ersatt förbränningsmotorn…

Milanesiska och minst sagt klassiska karosserifirman Castagna har på senare år väckt uppmärksamhet med egna versioner av bland annat Fiat 500 och Mini. En av dessa som etsat sig fast i minnet extra hårt är Castagna Mini Woody Wagon från 2004. Innan nya Clubman fanns hade de tagit fram en kombiversion av vanliga Cooper genom att förlänga bagageutrymmet med cirka en fot. Denna så kallade shooting break-modell hade också moderiktig trädekor på utsidan av karossen.

Nu har italienarna lekt fram något ännu mer spännande och iögonfallande – Castagna Tender Two, baserad på nya Fiat 500.

Bilen är än så länge bara en utställningsbil, men syftet med Tender Two är båtfolk ska kunna förlänga sin känsla av att vara till havs även på land. De marina attributen genomsyrar bilen. Bland annat är det trädetaljer, teakdäck, reling, två saltvattentåliga stolar i syntetiskt läder (baksätet är bortplockat) och ett ”kapell” i canvas som förstärker känslan av vått och salt.

Mest intressant av allt är ändå drivkällan. 500:ans motor har slängts all världens väg till förmån för en elmotor som utvecklats i samarbete med schweiziska Mes-Dea. Med andra ord förstärks känslan ännu mer av att vara på havet (vid lugn kryssning) när förbränningsmotorns ljud är borta. Elmotorn är kapabel att få upp Tender Two i hela 130 km/h, samtidigt som aktionsradien sägs ligga på tolv till fjorton mil beroende på körsätt. När batterierna är slutkörda är det bara att plugga in bilens kontakt i ett vanligt vägguttag. På fyra timmar är dessa uppladdade till 80 procent. Alldeles lagom för att kunna köra ner till yachten i marinan igen efter en kvälls casinospel i Monte Carlo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr