Castagna Tender2

Castagna Tender2 – Fiat 500 med svindyr båtkänsla

För fem år sedan byggde karosserifirman Castagna en Fiat 500 med båtinspiration. Nu har de uppdaterat den udda kreationen och faktiskt lyckats sälja ett exemplar – för nästan 700 000 kronor.

Hösten 2008 visade den italienska karossbyggaren Castagna Milano en märklig konceptbil. Den kallades Tender Two och kan kort beskrivas som en Fiat 500 med avsågat tak och en mängd detaljer som skulle påminna om exklusivt båtliv. Nu låter Castagna meddela att de har byggt ett exemplar av bilen som nu har bytt namn till Tender2 och har några nya detaljer. Anledningen till att de har byggt ett exemplar är att de har en köpare, amerikanen Bert Dewik som uppges ha betalat 104 000 dollar, motsvarande 670 000 kronor, för sin Tender2.

 Castagna har utgått från en vanlig Fiat 500 och arbetet att förvandla den till Tender2 sägs ha tagit drygt 2 000 arbetstimmar. Den största förändringen är att det fasta plåttaket och den bakre takstolpen är helt borta och har ersatts av ett litet nätt solskyddande tygtak. Castagna har även sågat bort dörrarna, kvar finns bara breda och något högre trösklar med trädekor. Bakom de två stolarna finns ett stort trädäck som gömmer kylskåp och en liten dusch. Den bakre stötfångaren innehåller dessutom en elektriskt nedfällbar stege som ska göra det lättare för barn att ta sig upp i bilen. Tender2 är helt enkelt en typisk daycruiser men med fyra hjul i stället för ett skrov.

 Vi får anta att Bert Dewik inte kommer att använda sin Tender2 för att pendla till arbetet utan att den kommer att lastas på hans, förmodligen mycket stora och dyra, yacht.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!