Challenger Hellcat rastar nya Corvette Z06

Det hade man kanske inte gissat på förhand, men med rullande start drar Dodge Challenger SRT Hellcat ganska lätt iväg från Corvette Z06.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Två ruggigt starka och snabba bilar – nya Corvette Z06 och Dodge Challenger SRT Hellcat. Den ena med 659 hästkrafter och den andra med 717 hästkrafter. Medan Dodges kärra har några tiotal hästkrafter till sin fördel har Chevrolets supersportbil omkring 400 kilo till sin. Vilket fäller avgörandet när det ska accelereras på rullande fot?

Det är många andra parametrar som spelar in, inte bara effekt och vikt, men det är ändå intressant att stora Challenger SRT Hellcat, som precis som Z06:an här är i standardutförande, gör så bra ifrån sig.

Nu är rullande start inte världens roligaste. Med stillastående stark bör Corvette Z06 vara snabbare då den har klockats för 10,8 sekunder på kvartsmilen, fyra tiondelar snabbare än vad Challenger SRT Hellcat klockats för.

Observera att kappkörningen utförs på vanliga vägar i USA. Ajabaja! Så får man inte göra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!