Challenger SRT Hellcat får sin revansch på Tesla Model S P85D

Dodge Challenger SRT Hellcat misslyckades förra gången, därför bad den om en returmatch mot Tesla Model S P85D.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Du kanske kommer ihåg att vi visade dig en film för några månader sedan där en grön Dodge Challenger SRT Hellcat fallerar vid startlinjen medan en Tesla Model S P85D susar tyst iväg och sätter nytt världsrekord över kvartsmilen för serietillverkade elbilar?

Hellcat-föraren fixade inte starten alls, grämde sig antagligen enormt mycket och bad om en returmatch – vilket han nu har fått.

För att lyckas få ned de 717 hästkrafterna i backen via bakhjulen har Hellcat-föraren nu monterat dragracing-däck på sin kärra. Teslan kör vidare på sina standarddäck.

Denna gång går det bättre för den gröna besten som slår till med tiden 11,080 sekunder med slutfarten 202,65 km/h. Det är knappt tre tiondelar sämre än vad Dodge uppger att bilen klarar, på standarddäck.

Teslan gör inte riktigt lika bra ifrån sig som förra gången. Då fick den tiden 11,683 sekunder med en slutfart på 184,45 km/h. Denna gång gick det på 11,926 sekunder med slutfarten 180,42 km/h.

Fyrhjulsdrivna Tesla Model S P85D har 700 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 3,3 sekunder. Den är alltså något snabbare än Challenger SRT Hellcat som gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!