SEMA Chevrolet Camaro Foto: © 2011 Isaac Brekken/General Motors. This image i

Chevrolet Camaro blir leksak på riktigt

På årets SEMA-show visar Chevrolet upp sitt samarbete med leksaksbiltillverkaren Hot Wheels. Bilen som på mässan är i full skala går att beställa – men bara i skala 1:64.

Det enda som skiljer pojkar från män är priset/storleken på deras leksaker går ett gammalt uttryck, som Chevrolet och Hot Wheels har tagit fasta på. Till SEMA-mässan i Las Vegas har de tagit fram en fullskalig Camaro som inspirerats av Hot Wheels leksaksbilar, och vice versa har Hot Wheels gjort en likadan bil i leksaksstorlek.

 Anledningen till customkonceptet på SEMA har sin grund i att en Camaro ingick i den ursprungliga produktlinjen från Hot Wheels 1968. Modellen har sedan funnits som reinkarnerad leksak för varje modell sedan dess.

 Klassiska Hot Wheels-detaljer som Spectraflame-lacken och Hot Wheels fälgar till leksaksbilarna har vuxit 64 gånger till en fullskalig Camaro.

 – Flera generationer av unga bilentusiaster har lekt med Hot Wheels’ Camaro-leksaksbilar medan de drömt om att köra dem på riktigt, så det här var en chans att förverkliga den drömmen, säger GM:s designchef Phil Zak i ett pressmeddelande.

 Under huven på SEMA-Camaron ruvar en 6,2 liter stor V8 som vanligtvis återfinns i Camaro SS, och grillen och frontläppen hämtas från värstingvarianten ZL1.

 På tal om Hot Wheels får du inte missa att se filmen på världens fetaste bilbana som du hittar här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!