Corvette blir båt med 2 700 hästkrafter

Marine Technology Inc har byggt en båt med delar från den amerikanska sportbilen Corvette. För 11,6 miljoner kan den bli din!

Superbåtstillverkaren Marine Technology har med sin supersportbåt ZR48 tagit namnet Corvette (som i fartygstypen korvett) på allvar och byggt en båt med bland annat delar från den senaste versionen Corvette ZR1. Skulle designen i sig inte räcka har företaget även klistrat på Corvette-märken för att ytterligare understryka hyllningen till Corvette. 

 De dubbla V8-motorerna från Mercury utvecklar tack vare fyra stycken turboaggregat – två per motor – 1 350 hästkrafter per styck, eller 2 700 hästkrafter totalt. Skulle de två V8:orna inte räcka för att skrämma livet ur grannarna kan man i stället vrida upp volymen i den 8 000 watt starka stereon.

 Inuti känner Corvetteföraren också igen sig med gasreglage utformat som en växelspak. Ratt, instrumentpanel och dubbla varvräknare (en per motor) från Corvette. Bak på båten finner man de klassiska runda bakljusen som tänds när gasreglaget dras bakåt och båten saktar ner.

 För köpsumman på 1,7 miljoner dollar eller 11,6 miljoner kronor blir Corvette-båten din. Då ingår även en båttrailer utrustad med bland annat generator, färskvattentank, och fem tv-apparater. För att lättare kunna transportera båten på allmän väg är båttrailern utrustad med en lutningsanordning för att inte ta upp för mycket plats på bredden.

 Annonsen hittar du här. OBS! Extern länk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!