Cosworth trimmar Hyundai Genesis Coupé

Brittiska Cosworth sätter tänderna i Hyundai Genesis Coupé inför amerikanska tuningmässan SEMA och trimmar motor, upphängning, hjul och bromsar.

Namnet Cosworth väcker många minnen till liv för motorintresserade, från bland annat framgångar i Formel till 90-talets rally-fordar. Nu har sydkoreanska Hyundai lierat sig med trimfirman och resultatet är Cosworth Genesis Racing Series, i kortform CGRS.

 Utifrån sett skiljer sig CGRS från ursprungsbilen med en mattblå färg, frontsplitters, nya fälgar, integrerad bakspoiler och diffuser. Jämfört med de sedvanligt hysteriskt stylade bilarna på SEMA-mässan kommer Hyundai inte utmärka sig. I stället menar man på att fokus är på prestanda och väghållning.

 –Bakhjulsdrivna Genesis Coupé är helt enkelt en jättebra plattform som vi bygger vår ultimata Cosworth Genesis Racing Series gatversion på, säger Cosworth Americas marknadschef Nicole Armbrustmacher i ett pressmeddelande.

 Hyundai CGRS concept utgår från den direktinsprutade V6:an på 3,8 liter och 347 hästkrafter och 400 newtonmeter. Efter en omgång hos Cosworth lyder nya effektsiffran 395 hästkrafter och 440 newtonmeter. Bland nyheterna finner man ett uppdaterat kylsystem, avgassystem, nya bromsar och omprogrammerad ECU-enhet. Cosworth har dessutom lagt ner krut på att uppgradera bromsar och upphänging.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!