Dacia Duster blir Knight Riders indiska åk

Kanske tycker du att din Dacia Duster saknar det där lilla extra? Vänd dig då till indiska DC Design, så får den ett… eget, utseende. Här är första teaserbilden.

Kanske tycker du att Dacia Duster är en aning tråkig, lite alldaglig sådär. Kanske vill du att den ska likna David Hasselhoffs åkdon i kultförklarade 80-tals-tv-serien ”Knight Rider”, den tänkande bilen ”Kitt”. Är så fallet gör du rätt i att vända dig till stylingfirman, designhuset och karossbyggaren DC Design, baserad i indiska Bombay.

I den enda teaserbild företaget hittills har valt att släppa ser vi bara bilens frontparti, men det inger en desto mer futuristisk look. Viss del av inspirationen kan sägas komma från Renaults konceptbil DCross, som visades på bilsalongen i Saõ Paulo i fjol, till viss del är designen mer egen. Lacken är matt titanium och motorhuven har en egen form, med ett distinkt ”U”. Mer uppgifter har inte DC Designs släppt, men vi räknar med att även bakpartiet har fått rejäla förändringar.

Dacia Duster, eller Renault Duster som den heter i Indien, säljer bra ligger på tiondeplats i den indiska försäljningsstatistiken (mars månad i år), och således kan det tänkas att det finns en marknad även för DC Designs stylingpaket. Huruvida lysdioderna i grillen, likt i ”Knight Rider”, tänds i en takt så att ljuset rör sig fram och tillbaka vet vi inte, men nog vore det lite tufft?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!