Dagens dubbel – vända med lastbil

Att köra lastbil är ingen enkel sak. Särskilt inte att vända med större släp. Här har vi dock två chaufförer som bemästrar den konsten.

Att vända med lastbil på trånga utrymmen kräver sin skicklighet. Särskilt om du har ett långt släp kopplat till bilen. I dessa båda filmer, som spridits på Internet de senaste dagarna, bland annat via Teknikens Världs förlagssyskon, 

bloggen Feber

, ser vi dock exempel på just sådan skicklighet.I den första filmen, ovan, ser vi hur en tankbilsförare åker ner och vänder till synes obekymrat på en trång parkeringsplats. Av logotyper och tecken att döma är filmen inspelad i Sri Lanka, och tankbilen tillhörande oljebolaget Ceylon Petroleum.Den andra filmen, nedan, ses en timmerbil med tomt släp vända på en smal bergsväg. Nog för att det krävs några omtag innan vändningen är fullbordad, men med ett så högt stup så nära  – ja, då är nog körskicklighet ett krav ändå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!